31 Ekim 2010 Pazar

Amasra-Bartın


Amasra, Batı Karadeniz Bölgesinde, Bartın iline bağlı bir ilçedir. Son yıllarda turizm potansiyelindeki artışla dikkat çekmektedir.

Denize doğru uzanmış bir burun, burnun iki yanında korunaklı birer liman görevi gören iki koy ve ana karaya bağlı ve bağımsız adaları ile eşsiz bir görsel güzelliğe de sahip olan Amasra hem 3000 yıllık tarihi, hem çekicilik ve balıkçılığa dayanan yerel sanatları, hem de kendini çevreleyen ormanlık alanları ile görülmeye değer yerlerden biridir. Amasra halen özgün balık lokantaları, temiz orta boyuttaki otelleri ve sayısız ev pansiyonuyla turizme katkıda bulunmaktadır. Sanatçı Barış Akarsu'nun memleketidir. Barış Akarsu Ocak 2007'de çıkardığı son kasetini Amasralılara ithaf etmiştir

Vikipedi, özgür ansiklopediden alıntıdır


Amasra (pop. 7000; from Greek Amastris Ἄμαστρις, gen. Ἀμάστριδος) is a small Black Sea port town in the Bartın Province, Turkey. The town is today much appreciated for its beaches and natural setting, which has made tourism the most important activity for its inhabitants.

Amasra has two islands: the bigger one is called Büyük ada (Great Island) while the smaller one is called Tavşan adası (Rabbit Island).

Hiç yorum yok: